Το ακυκλοφόρητο Days of Thunder του NES ανακτήθηκε μετά από 30 χρόνια

05/06/2020 0 comments 77 Reads

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, υπήρχαν δεκάδες παιχνίδια υπό ανάπτυξη για συστήματα όπως το NES, το οποίο εκείνη την εποχή σάρωνε στις πωλήσεις. Σίγουρα πολλά από αυτά δεν είδαν ποτέ το φως του... ήλιου για διαφόρους λόγους και κάποια από αυτά παρέμειναν ξεχασμένα σε κάποιο σκληρό δίσκο.

Σήμερα λοιπόν, χάρη στην προσπάθεια μιας ομάδας ιστορικών των βιντεοπαιχνιδιών, οποία ανακάλυψε και ανακατασκευάστηκε ένα ακυκλοφόρητο παιχνίδι NES βασισμένο στην ταινία Days of Thunder (1990) με τον Τομ Κρουζ και περίπου 30 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του από τον εκδότη Mindscape, έχουμε την δυνατότητα να δούμε και να παίξουμε έναν τίτλο από αυτούς τους θαμμένους στα αρχεία των εταιριών.

Ενδιαφέρων έχει και η προσπάθεια της ομάδας "The Video Game History Foundation" για το παιχνίδι αυτό.

Η ομάδα, ανακάλυψε το συγκεκριμένο παιχνίδι, μαζί με έναν μεγάλο κατάλογο αρχείων από τον σχεδιαστή του παιχνιδιού, τον Chris Oberth, ο οποίος πέθανε το 2012. Η ομάδα βρήκε τους δίσκους, τις δισκέτες αλλά και τις σημειώσεις του σχεδιαστή, ενώ χρησιμοποίησε και ένα αντίγραφο ασφαλείας 21 δισκετών μιας πρώιμης έκδοσης του παιχνιδιού, εντελώς διαφορετική από την αυτήν που αναπτύχθηκε από την Beam Software.

Η ομάδα χρησιμοποίησε και έναν υπολογιστή εκείνης της περιόδου, ώστε να μπορέσει να επαναφέρει με επιτυχία τον κώδικα του παιχνιδιού.

Η ομάδα έψαξε ανάμεσα σε εκατοντάδες αρχεία, ενώ χρησιμοποίησε και εργαλεία προγραμματισμού της δεκαετίας του '90, για να μπορέσει να συνθέσει τον κώδικα με επιτυχία.

Η ομάδα προτίθεται να ανεβάσει τα εργαλεία που χρησιμοποίησε στο github, ώστε να βοηθήσει και άλλους ερευνητές να επαναφέρουν παιχνίδια που μπορεί να εντόπισαν κάπου ξεχασμένα. Πολλοί retro ερευνητές, βρίσκουν τέτοιου είδους αρχεία σε παλιές Amiga ή PC που χρησιμοποιούσαν οι εταιρίες τότε και πλέον πωλούνται από τις οικογένειες των κατόχων τους.

Η εταιρία σκοπεύει να δώσει τα έσοδα των πωλήσεων του παιχνιδιού στην οικογένεια του Chris Oberth.