20 χρόνια Super Nintendo!

Internet 26/11/2010

Πως περνάνε τα χρόνια, ε; Πριν μερικές ημέρες, το Super Nintendo ή Snes, "έγινε" 20 χρονών. Θυμάμαι να πρωτό έρχομαι σε επαφή με αυτό αρχές του '90 και συγκεκριμένα με το παιχνίδι Super Metroid.

Για εμένα, μαζί με το PSone, το Snes είναι η καλύτερη κονσόλα. Η Nintendo είχε την συνταγή των κορυφαίων παιχνιδιών με πολλά παιχνίδια που έχουν μείνει στην μνήμη των "παλιών". Μην κοιτάς τώρα που και η κουτσή Μαρία μπορεί να βγάλει παιχνίδι για το Wii, αρκεί να αξιοποιεί το Wiimote.

Τότε τα παιχνίδια ήταν απλά "παιχνίδια", δεν είχαν τις δυνατότητες που έχουν σήμερα. Μπορεί πχ να είχα εγώ το x παιχνίδι και να πήγαινα στο σπίτι ενός φίλου για να δω κάποιο άλλο, να ανταλλάξουμε κλπ. Σε γενικές γραμμές υπήρχε συναναστροφή με ανθρώπους real life και όχι online.

Τo Snes, για εμένα, είναι συνδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια, οπότε και μόνο το άκουσμα των παρακάτω μουσικών κομματιών από τα παιχνίδια του, κάπου εκεί με ταξιδεύει. Έστω και αυτό το σύντομο "ταξίδι" είναι απλά ευχάριστο. Thanks Nintendo...

Και μερικά video για να το γιορτάσουμε :)

100 Super Nintendo games in 10 minutes!

Best of Super Nintendo Music

Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.